עברת ניתוח פלסטי והתברר כי נגרמו לך נזקים חמורים בזמן הניתוח, מיד לאחריו או בתקופת ההחלמה מהניתוח? יכול בהחלט להיות שמגיע לך לקבל פיצויים בשל רשלנות רפואית של המנתח!
כולם רוצים להיראות יפים יותר, צעירים יותר, חלקים ורזים יותר ומשווקי השירותים הרפואיים בתחום הקוסמטיקה נוהגים להציג ניתוחים רבים כפרוצדורה רפואית פשוטה ויחסית לא מסוכנת.
יחד עם זאת, מידי שנה מגיעות לא מעט תביעות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, בהן מבקשים הנפגעים פיצוי עבור הנזק שנגרם להם.
הניתוח אמור להטיב עם רמת חייכם ולהעניק לכם שיפור כלשהו במראה החיצוני, אך בפועל, לא תמיד זו התוצאה.
במידע ועברתם ניתוח פלסטי כלשהו, שתוצאותיו שונות מכפי שהובטח לכם, או נגרם לכם נזק, יתכן כי הנכם קורבנות למקרה של רשלנות רפואית ומגיע לכם פיצוי כספי.
חוק זכויות החולה קובע כי בטרם ביצוע הליך רפואי, חלה על הגורם הרפואי חובה לקבל מהמטופל הסכמה מדעת.
מתן הסכמה מדעת, מתאפשר רק לאחר שניתנה לחולה מלוא האינפורמציה אודות מצבו הבריאותי, ההליך הרפואי שמציעים לו רופאיו, תוצאות ההליך הצפויות, סיכונים, תופעות לוואי, תהליך השיקום והאפשרויות החלופיות לטיפול.
אם לא הוצגו בפניכם אפשרויות טיפול חלופיות, אם נגרם לכם נזק ותוצאות הניתוח שונות מכפי שהובטח לכם – יתכן ויש בידכם עילה לתביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי.
בתביעות רשלנות רפואית, כאשר עולה הטענה כי לא ניתנה הסכמה מדעת לניתוח, לא אחת, מציגים הנתבעים טפסי הסכמה עליהם חתמו התובעים לפני ביצוע הניתוח.
חשוב לדעת כי גם אם חתמתם על טופס מסוג זה, אינו בהכרח ראיה לכך שניתנה הסכמה מדעת.
החתמה על טופס אינה פוטרת את הגורם הרפואי ממתן הסברים מפורטים תוך פרק זמן סביר לפני ביצוע הניתוח.
בעת דיון בתביעת רשלנות רפואית בניתוח, על מנת להכריע בדבר קיומו של מעשה רשלנות, נעזר בית המשפט במבחן הרופא הסביר. מבחן זה מתייחס לשלושה שלבים עיקריים, בהם תיבדק התנהלותו של הנתבע:
האבחון, קביעת דרך הטיפול וקבלת הסכמה מדעת
אופן ביצוע הניתוח עצמו
מעקב ושיקום
מבחן הרופא הסביר בודק, האם הגורם הרפואי נהג כפי שמצופה מרופא סביר לנהוג, בהתאם לידע הרפואי שקיים באותה העת והסטנדרטים הרפואיים שמקובלים.
אם אופן התנהלותו לא תאם את המצופה מרופא סביר, יתכן וישנע עילה לתביעת רשלנות רפואית.
על כל גורם רפואי שבודק אתכם וממליץ לכם על ניתוח פלסטי כזה או אחר, חלה חובה ללמוד את מצבכם הבריאותי לעומק וביסודיות, בטרם המלצה, או קבלת החלטה לבצע ניתוח פלסטי.
ישנם סיבוכים בריאותיים שונים שאינם מאפשרים לבצע ניתוחים, או מונעים את השגת התוצאות המצופות – רבים מהם ניתנים לזיהוי מראש ועל הרופא לבדוק ולוודא כי אינכם סובלים מסיבוכים בריאותיים שיפגעו בהצלחת הניתוח, או יסכנו את בריאותכם.
ישנם סטנדרטים רפואיים מובנים וקבועים, בכל הנוגע לאופן הביצוע של ניתוחים פלסטיים.
הסטנדרטים הללו נוגעים להכשרתו של הצוות הרפואי, תקינות והתאמת המכשור הרפואי בו נעשה שימוש וסביבת העבודה. אם נפגעתם מניתוח פלסטי כושל, מומלץ שלא לקבל זאת כגזירה משמיים שלא ניתר אלא להשלים עימה.
כדאי להתייעץ עם עורכי דין המתמחים תחום זה, על מנת לבדוק את הנסיבות לכישלון הניתוח. יתכן והסיבה לכישלון היא רשלנות רפואית ובגינה הנכם זכאים לפיצוי כספי.
כמו ניתוחים אחרים, גם ניתוח פלסטי לעיתים דורש פרק זמן מסוים של שיקום, מעקב רפואי וטיפולים נוספים. חובת הזהירות של הגורם הרפואי כלפי החולה אינה תמה ונשלמת ברגע צאתו מחדר הניתוח. על הרופא לספק לחולה את כל התנאים, הטיפולים והמידע שיאפשרו שיקום מיטבי והחלמה מרבית.
רשלנות רפואית בניתוח פלסטי עלולה להגיע לדרגות שונות של נזק, החל מתוצאות פחות טובות משהובטח לחולה, דרך פגיעה במראהו החיצוני וכלה בגרימת נכות, או אובדן חיים.
בכל אחד מהמקרים הללו, אם אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית, הנכם זכאים לפיצוי כספי וגובה הפיצוי לו תזכו תלוי בנסיבות המקרה ובהיקף הנזק.
על מנת לקבל הערכה מקצועית של סיכויי תביעתכם, מומלץ לפנות אל עורכי דין בתחום רשלנות רפואית.