רשלנות רפואית
000-000-0000
רשלנות רפואית

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

פניה לעורך דין >>

רשלנות רפואית הינה סטייה מסטנדרט רפואי סביר ומקובל בעת טיפול רפואי, אשר גרמה בקשר סיבתי מוכח לנזק למטופל. רשלנות רפואית יכולה להיות במעשה – ביצוע ניתוח בצורה רשלנית למשל, או במחדל – אי מתן טיפול במועד, הימנעות מביצוע בדיקה נדרשת נוכח תלונות המטופל ועוד.

חשוב להבין כי זהו נושא משפטי מורכב ועל מנת לעמוד על זכויותך ולהבין את מצבך המשפטי המדוייק, בטרם נקיטת פעולות כלשהן, חשוב לקבל יעוץ של עורכי דין המתמחים בתחום.

את מי תובעים במקרה של נזק גוף בעקבות רשלנות רפואית?

במידה והטיפול נעשה במסגרת קופת חולים יש לתובע את קופת החולים אשר בה חבר הנפגע. טיפול רשלני שניתן בבית חולים ששייך לקופת חולים יביא אף הוא לתביעה כנגד קופת החולים. אם הרשלנות נעשתה בבית חולים ממשלתי התביעה תופנה כנגד משרד הבריאות אשר מפעיל את בית החולים.

במרבית המקרים הללו אין סיבה להגיש תביעה אישית כנגד הרופא המטפל אלא רצוי להגיש את התביעה כנגד הגוף במסגרתו בוצע הטיפול – קופת החולים או המדינה.
אם הטיפול בוצע במסגרת רפואה פרטית, במכון מסוים או במסגרת אחרת יש להגיש את התביעה כנגד הגוף או הרופא המטפל.

לעיתים מעורבים בטיפול מספר גורמים שונים אשר כל אחד מהם התרשל וגרם לנזקו של התובע - אין מניעה להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד מספר גורמים שונים, אך כמובן שיש להתייעץ עם עורך דין לפני קבלת החלטה בנושא.

כיצד ניתן להוכיח כי נזק הגוף נגרם בשל רשלנות רפואית?

תביעה ברשלנות רפואית מחייבת צירוף של חוות דעת רפואית ערוכה בידי רופא מומחה. יודגש כי מדובר בחוות דעת אשר ערוכה בידי רופא לצרכי המשפט ולא במכתב מרופא מטפל או סיכום מחלה. חוות הדעת הרפואית צריכה להסביר ולהגדיר היכן ובאיזה אופן סטה הגורם המטפל מהסטנדרט הרפואי הראוי וכיצד התרשל.

חוות הדעת הרפואית צריכה אף לפרט את מהות הנזק שנגרם בעקבות הטיפול הרשלני וכיצד הנזק קשור לרשלנות הנטענת. מומלץ מאד כי הפניה לרופא אשר ייתן חוות דעת תעשה על ידי עורך דין, אשר יטפל בתיק שכן עורך דין ידע לאיזה מומחה רפואי כדאי לפנות ומהן חוות הדעת הנדרשות.

מה כדאי לעשות והאם לפנות אל עורך דין במקרה של רשלנות רפואית?

מומלץ לתעד בכתב בהקדם האפשרי את השתלשלות האירועים. יש לשמור את התיעוד הרפואי וכן קבלות בגין הוצאות מכל סוג. רצוי לא לשלוח לאף גורם מכתבי תלונה או מכתבים מסוג כלשהו על הטיפול הרפואי, שכן מכתבים אלו עלולים לעיתים לכלול עובדות לא מדויקות ולהזיק בניהול תביעת רשלנות רפואית בהמשך.

לא כדאי כאמור לנסות ולקבל חוות דעת רפואית לצורך התביעה, מבלי להתייעץ תחילה עם עורך דין המכיר את תחום הרשלנות מקרוב ובעברו טיפול בתביעות רבות שהוגשו בגין רשלנות רפואית. לאחר הגשת התביעה יש להיות מודעים לאפשרות של הפעלת חוקרים פרטיים בידי חברת הביטוח ורצוי מאד להימנע משיתוף פעולה עם החוקרים.

חקירה שתתחיל לאחר הגשת תביעה יכולה אף להיות בכיסוי, באמצעות שיחת טלפון של חוקר המתחזה לאדם אחר ולכן כדאי להימנע מלדבר על כל נושא הקשור לתביעה עם אדם זר. בכל מקרה של ספק, רצוי לשוב ולהתייעץ עם עו"ד המייצג אותך.

כיצד יש לפעול במקרה של אפשרות לפגיעה בשל רשלנות רפואית?

ההמלצה החשובה ביותר הינה לפנות בהקדם האפשרי ובטרם נקיטת כל צעד נוסף אל עורך דין המתמצא היטב בנושא הרשלנות הרפואית. עו"ד יקבל עבור הפונה את התיקים הרפואיים ויפנה למומחה רפואי אשר יערוך בדיקה ראשונית וימליץ האם אכן מדובר ברשלנות רפואית, מה שיעור הנזק והאם ניתן לקשור בין הנזק שנגרם להתרשלות בטיפול במתן הטיפול הרפואי לנפגע.

מרבית עורכי הדין אינם גובים תשלום עבור פגישת יעוץ ראשונית. שכר טרחת עו"ד במרבית המקרים של רשלנות רפואית נגבה באחוזים מהפיצוי אשר מתקבל בסיום התיק. עורכי דין המתמחים בתחום יוכלו לסייע לך להבין את ההליך המשפטי ולסייע בקבלת החלטה באשר להגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורם הרפואי האחראי לנזקים שנגרמו לך.

זקוק ליעוץ משפטי? מחפש עו"ד המתמחה בטיפול והגשת תביעות משפטיות?

לחץ כאן: עורכי דין מומלצים - רשלנות רפואית

 

פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!