סגירה
חזרה
סגירה
דיני תעבורה
000-000-0000
דיני תעבורה

אסור לנהוג תחת השפעת אלכוהול!

פניה לעורך דין >>

נהיגה בשכרות מוגדרת כנהיגה תחת השפעת אלכוהול בריכוז של מעל 0.05% לכל 1 ליטר דם (50 מ"ג), או לחילופין מעל 240 מיקרוגרם אלכוהול בכל 1 ליטר אוויר נשוף.

היה ונהג נתפס ובגופו ריכוז אלכוהול גבוהה מהערכים הקבועים בחוק – הרי שהוא נוהג בשכרות.

כיצד נבדקת רמת האלכוהול בגופנו?

רמת האלכוהול בגופנו יכולה להיבדק בשתי דרכים חוקיות בלבד – בבדיקת דם טוקסיקולוגית הבודקת את ריכוז האלכוהול בדם, או באמצעות מכשיר ה"ינשוף", אשר בודק את רמת האלכוהול בנשיפה. מכאן שאין די ששוטר יריח אדם המדיף ריח אלכוהול בכדי להרשיעו לפי סעיף החוק האוסר נהיגה בשכרות.

השפעת אלכוהול על הנהיגה ברכב

אלכוהול משפיע באופן שונה על כל אדם ואדם, ובאופנים שונים: צריכת אלכוהול ברמה נמוכה גורמת לשיפור במצב הרוח ועידוד הביטחון העצמי. אך במקביל יכולת הריכוז יורדת, זמן התגובה מתארך, ורגישות הרפלקסים נחלשת.

עם הגברת הכמות הנצרכת חל טשטוש בראייה ותגובות האדם השתוי הופכות שקולות פחות ואיטיות יותר. עובדה הנכונה לכל מין ולכל משקל גוף היא, כי נהיגה תחת השפעת אלכוהול מסוכנת. לכן אדם הנוהג תחת השפעת אלכוהול מסכן את עצמו ואת סביבתו.

כמה אלכוהול מותר לשתות?

ובכן, התשובה לשאלה אינה אחידה והיא מושפעת מגורמים שונים. על ספיגת האלכוהול משפיעים מין ומשקל הנהג, כמו גם אם אכל לפני ששתה, או ששתה על בטן ריקה. לכל אדם קצב פירוק אלכוהול שונה, כשם שהשפעת האלכוהול על ההתנהגות הינה משתנה בין אדם לאדם.

בכל מקרה, ולמען הסר ספק – נהיגה תחת השפעת אלכוהול מסוכנת, ותוצאותיה עלולות להיות קשות. לעיתים הנהג השתוי, אף כי אינו מרגיש זאת, נמצא במצב שאינו כשיר לנהיגה מבחינה אובייקטיבית, ובנהיגתו מסכן הוא את עצמו וסביבתו.

על כן החליטה המשטרה לשנות את מדיניותה בנוגע לנהגים אשר נתפסים נוהגים תחת השפעת אלכוהול, בניסיון למגר את התופעה.  

מדיניות המשטרה בנוגע לנהיגה תחת השפעת אלכוהול

כחלק ממגמה חדשה זו של המשטרה, נכנס לתוקפה הרשאה חדשה של משרד התחבורה המתירה בדיקת נשיפה במכשיר ה"ינשוף".

המכשיר הינו מכשיר יקר ומתקדם המוציא פלט המפרט את כמות האלכוהול המדויקת בגופו של הנהג באמצעות בדיקת ריכוז האלכוהול ב 1 ליטר אוויר נשוף.

הינשוף הינו כלי קביל בבית המשפט, בשונה מאחיו הצעיר- "הנשיפון". ה"נשיפון" הוא אמצעי לבדיקת ריכוז האלכוהול בגם הנהג באמצעות נשיפה גם כן – אך אינו קביל בבית המשפט.

עד לפני כניסת החוק החדש בדבר נהיגה בשכרות, קבע החוק כי שוטר מוסמך להורות לנהג לבצע בדיקת נשיפה אך ורק אם קיים חשד סביר כי הנהג נוהג תחת השפעת אלכוהול, קרי  – נהיגה מהירה / איטית במיוחד, נסיעה בזיגזג או כל סוג נהיגה מחשידה.

כיום מתיר החוק לשוטר להורות על ביצוע בדיקת נשיפה לכל נהג אשר ימצא לנכון, ועל הנהג חל איסור לסרב לביצוע הבדיקה.

סירוב נהג לביצוע הבדיקה, כמוה הודאה בדבר נהיגה בשכרות, הגוררת בעקבותיה פסילת רישיון לשנתיים.

נהיגה בשכרות - מגמות ענישה

ממשלת ישראל שמה לה למטרה למגר את תופעת הנהיגה בשכרות, שכן נמצא קשר ישיר בין נהיגה תחת השפעת אלכוהול לבין מעורבות  בתאונות דרכים קטלניות.  לאחרונה קיימת גישה מחמירה הן של המשטרה, והן של בתי המשפט בהתייחסותם לנהגים אשר נתפסו תחת השפעת אלכוהול.

נהג הנתפס נוהג בהיותו שיכור צפוי לפסילת רישיון בת 24 חודשים, ללא קשר למינו, עבר נקי מעבירות תעבורה או ותק בנהיגה.

אף מקרים חד פעמיים אינם עילה להקלה בענישה.
זאת, בנוסף לקנס, פסילה על תנאי ולעיתים אף מאסר על תנאי.

במידה והחליט הנהג לערער על עונשו, יוכל לבצע זאת בבית הדין לתעבורה, באמצעות עורכי דין לענייני תעבורה המתמחים במקרים מסוג זה, אשר יסייעו לו להציג את טיעוניו בפני בית המשפט.

ייתכן וישקלו נתונים אשר עשויים להקל על עונשו, דוגמת
רקע אישי, צרכי פרנסה, מגבלות בריאותיות המחייבות שימוש ברכב וכיו"ב. כמו כן ניתן לעיתים להמיר עונש השלילה בפועל לטובת עבודות ציבור או לסווג את הפסילה כך שלא תחול על רכב ספציפי המשמש לצורכי פרנסה.   

על אף אפשרויות ההקלה בענישה, ולמרות הסיכוי הנמוך להיעצר  – שתו באחריות, והיו מודעים למצבכם - בטרם תנהגו. בכל מקרה אחר, מומלץ ורצוי לשכור את שירותיו של עורך דין מיומן, המתמחה בנושאי תעבורה, על מנת לשקול ולדון במצבכם המשפטי.

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (0) דירוגים | דירוג ממוצע (0)
קראו עוד
פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!