רשלנות רפואית
000-000-0000
רשלנות רפואית

חקירות פרטיות בתביעות רשלנות רפואית

פניה לעורך דין >>

באילו מקרים חברות הביטוח מפעילות משרדי חקירות ומה בדיוק בודקים החוקרים הפרטיים לגבי התובע, במקרה של רשלנות רפואית?

בסקירה המעניינת שלפניך נענה לשאלות הנ"ל ולעוד רבות אחרות, ונסביר על פעילותם של החוקרים בפרטיים לאיסוף הוכחות בשם חברות הביטוח של בתי החולים, קופות החולים והרופאים הנתבעים.

כל אחד מאיתנו נבדק על ידי רופא או קיבל טיפול רפואי כשהיה לו צורך בו. אולם אחדים מאיתנו מקבלים טיפול רפואי אשר המטפל בו לא שומר על רמת זהירות סבירה וכתוצה מכך נגרם לו נזק. מקרים אלו, על פי החוק, הם מקרים של רשלנות רפואית.

נפגעי רשלנות רפואית זכאים לפיצוי כספי אם וכאשר יוכח כי הנזקים שנגרמו, היו יכולים להמנע אילו היו מקבלים טיפול רפואי סביר ומקובל וכי המטפל בהם היה יכול להזהר יותר.

מקרי רשלנות רפואית מוגדרים בחוק ומשוייכים אל דיני הנזיקין.

רשלנות רפואית בישראל

לצערנו, במדינת ישראל מתרחשים לא מעט מקרים של רשלנות רפואית כאשר רק בחלקם הנפגעים מגישים תביעות לקבלת פיצויים.

ישנם שני סוגי נזקים עליהם ניתן לתבוע פיצויים עקב רשלנות רפואית. הסוג הראשון הוא נזק ממוני, למשל אובדן יכולת עבודה, הוצאות נוספות לתיקון הנזק וסעד. הסוג השני הוא נזק שאינו ממוני, כדוגמת אובדן הנאות החיים, כאב וסבל.

מתי הנתבעים יפעילו משרד חקירות?

מטרתן של חברות הביטוח של הנתבעים בתביעות רשלנות רפואית הנה לבדוק את טענות התובעים בדבר הנזקים שנגרמו להם והיקפם.

ישנם מקרים מיוחדים בהם נדרשת ומתבצעת חקירה אודות הנסיבות שהביאו להיווצרות הנזק, הרקע של המטפלים, אופי הטיפול וכדומה, אך אלנ אינם הרוב.

מיותר לציין כי לא כל טעות במעשיו של הרופא או בשיקול דעתו נחשבים כרשלנות ומביאה אוטומטית לפתיחת חקירה.

לדוגמא - אי הצלחה של ניתוח או נזק שנגרם בניתוח אינם כשלעצמם נחשבים רשלנות רפואית, בעיקר כאשר מדובר ברופא שהעניק את הטיפול הטוב ביותר שהיה יכול, או שאיבחן את מחלתו של התובע בהתאם לכל הידע הרפואי המוכר, ובכל זאת הסתבר בדיעבד שהיתה טעות, ונגרם נזק לתובע - אי אפשר לקבוע שהרופא התרשל.

רק טעויות הנובעות ממעשה או מחדל שבפרוש סטה מהמקובל יביאו לפתיחת חקירות רשלנות רפואית

על מנת לפתוח בהליכי חקירות רשלנות רפואית ולהגיש תביעות בנושא מומלץ ורצוי להתייעץ עם עורכי דין בעלי ניסיון ומיומנות בטיפול בתביעות מסוג זה.

המתלונן צריך לתאר את כל השתלשלות האירועים העובדתית ולמסור לעורך דין את כל המידע אודות הטיפול הרפואי.

בחירת עורכי דין המתמחים בדיני נזיקין בכלל רשלנות רפואית בפרט היא ערובה להצלחה ואינה פחות חשובה מבחירת מומחה רפואי בתחום הספציפי.

חקירת נסיבותיו האישיות ומצבו התפקודי של התובע

מאחר ותביעות הרשלנות הרפואית הנן תביעות נזיקין בסכומי עתק, במקרים רבים הנתבעים בוחרים לשכור משרד חקירות פרטיות. מטרתן העיקירת הנה לאסוף מידע והוכחות קבילות, בהן ניתן יהיה לעשות שימוש בהליכי המו"מ ובמהלך המשפט, בניסיון להקטין את אחריותן או לתקוף את טענותיו של התובע בעיקר בתחום התפקודי.

חשוב לשים לב כי לאותם חוקרים פרטיים שיצאו לאסוף מידע ולחקור את המקרה שלך, יש מגבלות ברורות הקבועות בחוק, כאשר המגבלה העיקרית הנה איסור על יצירת קשר ישיר עם התובע.

עורכי דין המצייגים נפגעי רשלנות רפואית נוהגים לתדרך אותם לאחר הגשת בתביעה, לכל מקרה של פגישה אפשרית, מקרית או מתוכננת, עם חוקר פרטי שנשלח מטעם חברת הביטוח.

מעבר להמלצות הברורות שלא למסור כל מידע לחוקרים, חשוב להקפיד ולעדכן את עורך הדין המצייג באשר לפנייה מטעם משרד החקירות או כל פניה (לעיתים החוקירם פונים בכיסוי) שאינה חלק משגרת החיים ומעוררת שאלות וחשד.

זכרו, החומרים שיאספו החוקרים ישמשו את חברות הביטוח של הנתבעים בבית המשפט. שימו לב ופנו לקבלת ייעוץ משפטי אישי בכל שאלה נוספת בנושא.

פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!