גירושין ופרידה
000-000-0000
גירושין ופרידה

גביית מזונות באמצעות לשכת הוצאה לפועל

פניה לעורך דין >>

אישה אשר נקלעה למצב בו נפסקו תשלומי מזונות מבעלה, ואין הוא עומד בתשלומיהם, תוכל לבצע גביית מזונות על ידי הוצאה לפועל.

אמצעי אכיפה וגביית תשלומים זה הוא הנוהל המקובל במצבים אלו, ומהווה במרבית המקרים את הפתרון האידיאלי לגביית התשלום מבעל המסרב לשלם, או אשר אינו עומד בתנאי התשלום שנקבעו בפסק דין, או בהסכם גירושין.

באמצעות הליכי הרתעה ואכיפה כמו עיקולים על חשבונות הבנקים ועיקולים נוספים עליהם נפרט בהמשך, עיכובי יציאה מהארץ והגבלות שונות, יכפו בלשכת הוצאה לפועל בסופו של דבר על הבעל את תשלום המזונות מהם הוא מתחמק.

פתיחת תיק לגביית מזונות בהוצל"פ

אין מוצא מהגעה אישית ללשכת הוצאה לפועל ולמרבה אי הנוחות לא ניתן להתנהל על ידי פקסים, או דואר אלקטרוני בלשכות.

עם כל אי הנעימות שבעצם ההגעה ללשכה, יהיה עלייך להגיע בעצמך לצורך פתיחת התיק ולצורך הגשת בקשות נוספות בהמשך תהליך הגבייה.

הביאי עמך בשלב זה שלשה עותקים של פסק הדין המאשר את קביעת המזונות, ותצהיר חתום על ידי עורך דין המאשר כי אינך גובה דמי מזונות באמצעות הביטוח הלאומי. ניתן להחתים תצהיר על ידי עורכי דין בעלות נמוכה במודיעין של בית משפט השלום.

פני אל אשנב המודיעין שבלשכה, ובקשי טופס "בקשה לביצוע פסק דין מזונות".

הקפידי למלא את הפרטים באופן מדויק, טעות במילוי הפרטים עלולה לגרום לעיכובים בתיק. חשוב במיוחד להקפיד כמובן על פרטיו האישיים של הבעל (הנתבע), לרבות כתובתו המדויקת אליה יישלחו המכתבים מאת הלשכה.

שליחת אזהרה לחייב במזונות

בשלב זה, לאחר קליטת פרטי התיק בלשכת ההוצאה לפועל ואימות הפרטים, תשלח הודעת אזהרה מהלשכה אל הבעל הנתבע, אודות פתיחת התיק ודרישה לתשלום החוב המגיע לך, וכמובן תינתן לו ההזדמנות להסדיר את חובו בתשלום ישיר אלייך או בחלקת הגבייה של הלשכה, ובכך לסגור את התיק.

רצוי לדרוש "המצאה מלאה" מהלשכה, אשר משמעותה מסירה אישית של האזהרה אל הנתבע או לבן משפחה אשר גילו מעל 18 שנה, היות וכל הגשה אחרת של האזהרה לא תאפשר בהמשך תהליכי הגבייה פעולות אכיפה כגון הגשת צו מאסר לנתבע.

עיקול נכסים

על מנת לאכוף את תשלום המזונות על ידי הבעל הנתבע נותנת לשכת ההוצאה לפועל את האפשרות לעקל מנכסי הנתבע באופנים שונים.

עיקול מיטלטלין, הוא עיקול של הפריטים בעלי הערך אשר נמצאים בביתו של הנתבע, עד לגובה החוב. ראשית יש להגיש בקשה להערכת מיטלטלין, ולאחר קבלת התוצאות, להגיש בקשה להערכת המיטלטלין ובקשה נוספת להוצאתם על פי שווים ועד לגובה החוב.

בקשות אלו כרוכות בתשלום אשר יחויב לאחר ביצוען, כאשר עלות הוצאת המיטלטלין תעלה 93 שקלים, הערכת המיטלטלין 121 שקלים, ובמידה ותרצי, תוכלי להיעזר בשרותי ההוצאה לפועל בניהול מכירה פומבית של המיטלטלין אשר תעלה 112 שקלים + 0.5% מהמחיר שהושג.

מלבד עיקול מיטלטלין ניתן כמובן לבצע עיקולים שונים אך מורכבים יותר ויקרים יותר, כגון עיקול נכסים (מקרקעין), עיקול משכורת ורכבים, כאשר עיקולים אלו כרוכים בתהליכים מורכבים.

מומלץ להיעזר בעת הצורך בעורך דין המתמחה בדיני הוצאה לפועל, זאת בעיקר כאשר לא הגעת למימוש החובות מבעלך בתהליכים הפשוטים אשר פורטו עד כה, ויהיה צורך בביצוע אחד או יותר מעיקולים אלו.

כמו כן, במידה ולא שילם הנתבע את החוב לאחר כל אלו, או שלא עמד בתנאים אשר פסק כנגדו בית המשפט ניתן יהיה להגיש כנגדו צו מאסר, וצו עיקוב יציאה מהארץ. בקשה לצו מאסר אינה כרוכה בתשלום.

לסיכום, הפנייה למשרדי הוצאה לפועל אף פעם לא נעימה. הבירוקרטיה הנוקשה של המשרד לעיתים יכולה להוביל להתייאשותה של התובעת בתוך התהליך, בעיקר לנוכח הטפסים הרבים והאישורים הרבים אותה תצטרך להגיש במהלך פתיחת התיק והגשת הבקשות הנוספות על מנת להשיג את שמגיע לה מבעלה כתשלום על דמי מזונות אשר נועדו לספק את מחייתה ומחיית ילדיה.

במידת האפשר, כמובן, מבחינה כלכלית, אנו ממליצים בחום להימנע מלהגיע בעצמך אל משרדי ההוצאה לפועל, אלא למנות לעצמך עורך דין, אשר מכיר את המשרד ואת הדרכים למימוש החוב ובכך לחסוך מעצמך התרוצצויות, אי נעימויות מול הגרוש, והחלטות שגויות אשר נובעות מרגש והתחשבות.

עורך הדין אשר ייצג אותך, ידע אילו בקשות מומלץ להגיש את ההוצאה לפועל ובאיזה סדר, מאילו בקשות להתחיל ומאילו כדאי להימנע, ובכך בסופו של דבר, אף יוכל העורך דין לחסוך ממך הוצאות מיותרות בהתנהלות מול ההוצאה לפועל.

פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!