להלן תקציר השלבים בהם עליך לנקוט בכדי לפתוח תיק הוצאה לפועל, כאשר חשוב לדעת ולזכור כי ניתן לנהל הליך בלשכת הוצל"פ באופן עצמאי או על ידי פניה אל עורך דין המתמחה בתחום.
ראשית, עליך לפנות אל מודיעין הלשכה על מנת לקבל טפסי פתיחת תיק הוצל"פ. בכדי לחסוך עיכובים מיותרים בהליך, הקפד למלא את הפרטים בטופס באופן ברור וקריא, ובפרט את פרטי החייב ככל שידועים לך.
איתור כתובת מגוריו של החייב הוא באחריותך, לכן וודא כי פרטים אלה ברשותך. כל מסמך אשר ישלח מעתה מהלשכה אל החייב, יישלח אל כתובת הדואר אותה ציינת. דאג לצרף את המסמכים הנדרשים: אם הנך תובע על בסיס פסק דין, צרף פסק צילום של פסק הדין או פסיקתא, מאושרים כמובן.
במקרה של שטר חוב, צרף את השטר המקורי וצילום על שני צדדיו של השטר. המחאה מקורית אשר לא כובדה על ידי הבנק, וצילום שני צידי ההמחאה, במקרה של תביעת מזונות, יש להגיש פסק דין, ותצהיר של הזוכה בו מוצהר כי לא התקבלו דמי המזונות.
כמובן שאם הנך מיצוג על ידי עורך דין, הוא ידאג לבצע את הליך פתיחת התיק עבורך ובצורה הטובה ביותר.
אגרה בעת פתיחת תיק הוצאה לפועל הנפתח על בסיס פסק דין תעלה כ 1% מגובה פסק הדין, על בסיס שטר חוב, 1.25% מהשטר, בעת פתיחת תיק על אי – תשלום מזונות נקבעת אגרת פרוטוקול.
שים לב, אגרת הפרוטוקול משתנה מעת לעת, ובכדי לקבל מידע מדויק, ניתן לפנות למרכז המידע של בתי המשפט בטלפון 02-6593333.
לשכת ההוצאה לפועל תשלח אזהרה לחייב לפני שניתן יהיה לבצע הליכים כנגדו. האזהרה תשלח אל הכתובת אותה ציינת בעת מילוי הטפסים. במידה והאזהרה לא הגיעה ליעדה מסיבה של כתובת שגויה או אין מענה, לא ניתן יהיה לבצע הליכים כנגד החייב.
וודא במרכז המידע כי אכן התבצעה "המצאה מלאה" אשר משמעותה מסירה לידי החייב עצמו, או לבן משפחה מעל גיל 18 המתגורר עמו.
חייבים "מתוחכמים" נוהגים להתחמק מקבלת מסירות משפטיות ולכן אם נתקלת בחייב בעייתי, עדיף לקבל יעוץ משפטי של עורך דין היודע לטפל בחייבים בעייתים, בנושא הוצאה לפועל.
עורכי דין העוסקים בתחום מכירים את כל הטריקים ויודעים בדיוק מה צריך לעשות בכל מקרה.
חייב אשר אינו יכול לעמוד בתשלומים אשר נקבעו בבית המשפט שרירותית, יוזמן לחקירת יכולת. את הקביעה אם לזמן את החייב לחקירת יכולת מבצע ראש הלשכה על פי שיקולו בלבד, וללא התייעצות עם הזוכה.
במועד חקירת היכולת יוזמן החייב לפרט את הוצאותיו החודשיות מול הכנסותיו, וראש לשכת הוצאה לפועל יקבע את הסכום אותו ישלם מידי חודש על מנת לכסות את חובו בתיק. עורך דין המתמחה בנושאי הוצל"פ יוכל להכנס לתמונה ולסייע לחייב להתכונן להליך של חקירת יכולת.
במידה והחייב לא יעמוד בהסדר התשלומים אשר נקבע בבית המשפט, תוכל לבצע הליכים כנגדו: עיקול מיטלטלין (ביצוע העיקול כרוך בתשלום אגרה), עיקול צד ג' (עיקול משכורת), עיקול מקרקעין (יש לצרף נוסח רישום מהלשכה לרישום מקרקעין), פינוי מקרקעין, עיקול רכב, מאסר ועיכוב יציאה מהארץ.
על מנת לקבל הרחבה בנושאים אלה יש להתייעץ עם עורכי דין המתמחים בנושא הוצאה לפועל ולקבל חוות דעת משפטית. עורכי דין יוכלו לסייע הן לזוכה בתיק הוצל"פ והן לחייב, המבקש להתמודד מול הליכים מגבילים אלה.
רוצים לקרוא עוד על הנושא ליחצו כאן : עיקול נכסים על ידי הליך הוצאה לפועל
בעת פתיחת התיק כנגד החייב, עליך למסור את פרטי החשבון אליו יועברו הכספים המתקבלים מהחייב. במידה והחייב פנה אליך ישירות על מנת להסדיר את החוב, עליך לפנות אל הלשכה ולדווח על ביצוע התשלום.
לקבלת מידע נוסף בנושא הוצל"פ, להלן הפניות אל אתר לשכת הוצאה לפועל:
לחץ כאן: מדריך לחייב (אם נפתח נגדך תיק הוצאה לפועל)
בכל מקרה שבו עליך לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד חייב, מומלץ לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום, במטרה לנסות ולגבות את חובך מהחייב בטרם פתיחת הליכי הוצל"פ.
יש לזכור כי רשימת החייבים בלשכות ההוצאה לפועל ברחבי המדינה ארוכה ומשך הטיפול בכל תיק אורך זמן רב. פעולות גביה באמצעות משרד עורכי דין יוכלו לחסוך לך הרבה זמן וכאב ראש מיותר.
אם נפתח נגדך תיק הוצאה לפועל מכל סיבה שהיא, תוכל לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום על מנת לקבל יעוץ משפטי מתאים, כך שתדע מהן האפשרויות הרבות שעומדות בפניך, לצורך התמודדות מול נושה יחיד, או במקרים מורכבים יותר, כיצד להתמודד עם ריבוי תיקי הוצל"פ ולחץ של נושים רבים.